Fiberkabel -informasjon

Hvor mye båndbredde trenger du?

  • For å bruke Skype i høy kvalitet er det anbefalt å ha bredbånd med minst 1,5 Mbit/s.
  • WiMP drar ikke mer enn rundt 0,1-0,3 mbit/s.
  • NRK Nett-TV krever fra rundt 1 til 4 mbit/s.
  • For å se film og TV-serier i HD anbefaler strømmeleverandørene 5 Mbit/s eller raskere internettlinje.
  • For spilling via nett anbefaler Microsoft minst 3 Mbit/s-linje.

Hva er fiberoptisk kabel?

Fiberoptisk kabel består av en sylindrisk glass tråd, eller kjerne , omgitt av en jakke laget av aramid fiber – en sterk, brannsikre materialer – og en jakke laget av ? polyvinylklorid (PVC ) . Fiberoptisk kabel er produsert i to hovedtyper , kjent som singel -modus og multimode , som begge er hyppig brukt på lokale nettverk . Enkel modus og multimode fiber optisk kabel synes identiske eksternt, men operere annerledes internt og har forskjellige egenskaper.

Single Mode
lyset går gjennom en fiberoptisk kabel langs en ​​eller flere baner , som kalles «modus «, som hver bærer en del av lyset . Antallet modi i en fiberoptisk kabel avhengig av diameteren av kjernen og bølgelengden til lyset som gjennom det, blant andre faktorer. Kjernen i en enkel modus fiberoptisk kabel har en diameter på omtrent 326 mikro inches , og gir bare en vei for lett å reise langs . Enkelt fiberoptisk kabel brukes vanligvis i LAN-applikasjoner som krever lange spenn av kabel , høye dataoverføringshastigheter og lavt signal tap .

Multimode
Kjernen i en multimode fiberoptisk kabel, på den annen side , har en diameter på 1,968 mikro inches eller 2,460 mikro tommer og gir mer enn en vei for lett å reise langs . Multimode fiber optisk kabel gir høyere båndbredde – mengden av informasjon som fiberen kan bære – enn én fiberoptisk kabel og er bedre egnet til LAN-applikasjoner som krever korte spenn av kabel , spesielt i situasjoner hvor elektronikk er sterkt konsentrert